Meditatie: Let’s get real

De tips en tricks om gelukkig en ontspannen te worden, vliegen je tegenwoordig om de oren. Kennelijk is er veel behoefte aan. Als je veel facebookposts moet geloven, ligt het geluk voor het oprapen. En iedereen heeft weer een andere gouden tip.

Zo ook over meditatie. De een zegt dat je gewoon stil moet gaan zitten en dat stug elke dag een half uur moet volhouden. De volgende zegt dat je je op je ademhaling moet richten. Weer een ander gelooft heilig in het herhalen van een mantra. En nog een ander gebruikt visualisaties om tot rust en stilte te komen.

Maar… let’s get realer is geen quick fix, en er is geen vast recept om te ontspannen en rust te vinden. Het is een kwestie van op je eigen manier onderzoeken hoe het bij jou werkt. En wat jou helpt.

zomeruitzicht

Dit blog gaat over uitvinden wat echt helpend is voor jou. Over kleine stapjes die uiteindelijk tot echte verandering kunnen leiden.

Meditatie kan heel helpend zijn. En er zijn vele vormen van meditatie. Elke vorm heeft weer zijn eigen kracht. In mijn ervaring brengt meditatie je in contact met een deel in je dat stabiel, rustig en ruim is, ongeacht de omstandigheden.

Toen ik voor het eerst in contact kwam met actieve meditatie, gaf me dat een enorm gevoel van thuiskomen. Wat was het een fijne, en ook onbekende ervaring, dat er niets hoefde. Dat ik in mijzelf mocht zakken, en de aandacht van buiten naar binnen mocht brengen.

En het kennen van deze ruimte heeft mij absoluut geholpen steeds meer een leven te leven dat bij mij past. Het heeft me geholpen om met de uitdagingen die er in het leven zijn om te gaan. Het heeft mijn blik op de wereld en mijzelf veranderd.

Het loont de moeite om te kijken welke manier van mediteren bij jou past. En een manier te vinden waarop je vanuit ontspanning stilte kan ontdekken. Het lijkt zo simpel, en toch kan het ontdekken van die ruimte wezenlijke veranderingen in je leven brengen.

Daarom geef ik meditatie trainingen, groepen en werk ik individueel met mensen. Omdat ik geloof in de helende kracht van omarmen wat is. Zonder iets af te wijzen, te willen veranderen of te veroordelen. En er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Vind je eigen smaak en zoek de vorm die bij jou past.

Als je vanuit ruimte kan kijken naar je leven, kan dat je op veel levensgebieden helpen. In je relatie, je werk, je omgang met vrienden of met je kinderen. En vooral in de omgang met jezelf.

flowboeddha

In september start er een introductiecursus met verschillende vormen van meditatie. Nieuwsgierig? meer info hier

Behoefte aan ontladen van stress in lichaam en geest? Misschien is dan de training Stressrelease en meditatie iets voor jou.

Wil je meer informatie schroom niet mij te mailen. Ik beantwoord je vragen graag.