Lichaamsgerichte (psycho)therapie

Er is een duidelijke overeenkomst tussen hoe je je in je lichaam voelt en hoe je het leven ervaart.
Als je lichaam gestrest is, ervaar je de wereld ook op die manier. Of als je lichaam koud en afgesloten is, zal de wereld ook als een koude en bedreigende plek worden ervaren.

Zo lang je leeft is je lichaam bij je. Het is je metgezel. Het is een prachtig instrument als je meer contact wilt met jezelf. Want je lichaam:

  • – houd je hier en nu
  • – is tastbaar
  • – geeft directe signalen, waarmee je in het dagelijks leven goed kan werken.

Het kan zijn dat je erg goed kan praten over je problemen. Misschien snapt je heel goed wat er anders zou moeten, maar lukt het je toch niet dat in je leven te veranderen. Lichaamsgerichte therapie gaat een laag dieper dan het praten en begrijpen. Daardoor komt je snel tot de kern. Door je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft, krijg je heel concreet middelen in handen om je leven te veranderen.

Stressklachten: burnout, piekeren, angst

Vaak laat je lichaam al weten dat er iets aan de hand is, maar ben je vergeten te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Als je lange tijd niet naar je lichaam luistert, kan je burn-out raken, veel gaan piekeren, somber worden, het lastig vinden keuzes te maken of emotioneel uit balans raken.

In dit werk ga je leren hoe je jou lichaamssignalen kan herkennen. Je gaat je bewuster worden van jezelf en je reacties op bepaalde situaties. Zodat je anders kunt reageren. Beter je grenzen aan kan geven. Meer kan ontspannen. En je leven bevredigender vormgeven.

Lichaamsgerichte technieken

Ik werk met verschillende lichaamsgerichte technieken zoals bio-energetica, lichaamswerk , traumatherapie en ademwerk. Deze therapievormen werken met blokkades in je lichaam die kunnen ontstaan als emotionele spanningen lange tijd aanhouden. Ze geven de gelegenheid deze spanningen te ontladen zodat je lichaam weer zijn natuurlijke balans kan hervinden. Dit combineren we met praten over het psychologische aspect van je vraag.

Wil je weten hoe anderen deze therapie ervaren? klik hier

Wil je weten hoe traumatherapie werkt? klik hier