Begin with YES

nieuwjaar4

 

Afgelopen jaar heb ik erg genoten van het werk dat ik doe. Ik ben telkens verrast hoeveel er mogelijk is als je stilstaat bij wat er in dit moment met je gebeurt. En je daarin gehoord en gezien wordt. Als er allereerst een JA komt op dat wat is.

Ja is heel krachtig. Denk maar eens aan iets waar je mee worstelt op dit moment. En kijk dan eens of je er vanuit een accepterende houding naar kan kijken. …Ja, ik voel me kwetsbaar. Ja, ik ben boos. Ja, ik voel me onzeker. Ja, ik ben bang. Ja, ik wil meer ruimte innemen. Ja, ik voel me gespannen…. En merk dan eens op wat er verandert.

Jezelf een ja geven is misschien wel een van de lastigste dingen om te doen. Vanuit oude patronen zijn we gewend onszelf of wat we voelen te verdedigen, bekritiseren of bagatelliseren. Maar dit houdt je weg bij werkelijk contact met jezelf. En weerhoudt je te leven zoals je eigenlijk zou willen.

Om steeds meer in de ruimte van acceptatie te komen is het allereerst ontspanning nodig. Meditatie en ontspanningsoefeningen kunnen hier enorm bij helpen. Is er ontspanning, dan kan je gaan kijken: wat gebeurt er nu eigenlijk met mij? Wat houdt mij tegen volmondig ja te zeggen, tegen mijzelf en mijn levenskracht?

Als je er liefdevol naar kan kijken, krijgt het de ruimte te veranderen. Vanuit die intentie wil ik ook dit jaar weer werken: een ja naar dat wat er is.

Ik wens je een liefdevol en inspirerend 2016 waarin je steeds meer bij jezelf kan thuiskomen.

.

Het aanbod voor de komende maanden vind je onder het kopje agenda: trainingen, meditatieavonden en individuele sessies die helpen het JA in jezelf te versterken. Come as you are!

heb je vragen? schroom niet mij te mailen, welkom!