Ervaringen

‘Wat een verademing om niet alleen te praten in therapie. Ik vind het volgen van de beweging in je lichaam, echt een geniale interventie. Ik probeer het nu soms thuis ook.

Ondanks het feit dat ik soms niet begrijp wat mijn lijf vertelt, merk ik me dat het me helpt om beter te luisteren naar mijzelf. Mijn lijf heeft veel (onbegrijpelijks voor het hoofd) te vertellen, en het doet er zeer toe.”

“Sudasi doet haar werk heel betrokken, kundig en met liefde. Er wordt geen oordeel geveld en ik heb het vertrouwde gevoel dat ik kwetsbaar kan en mag zijn. Het ademwerk vond ik heel helend en indrukwekkend: dat je met een bepaalde ademtechniek zo veel los kunt woelen (waardoor ik de slappe lach kreeg en sterke tintelingen in handen en gezicht). Dit was voor mij onbekend. “

“Wat het me heel sterk brengt is lucht en licht. Ik begin er langzaamaan in te geloven dat het misschien ook voor mij wel mogelijk is om op een lichtere manier te leven. Daarbij stil te staan maakt me blij! Ik zou er bijna een dansje bij doen (maar dat zou wel weer erg licht zijn :-)).

Ik ervaar het in ieder geval als heel waardevol.”

“Ik kan zeggen dat de sessies mij echt helpen. Ik heb in het verleden meerdere therapietrajecten doorlopen, maar bij dit traject merk ik eindelijk de vooruitgang waar ik naar op zoek was.

Tijdens mijn burn-out merkte ik dat de gesprekken met een psycholoog niet hielpen. Ik wist in mijn hoofd namelijk heel goed wat er moest veranderen, maar ik deed het niet.

Ik ben op zoek gegaan naar een andere vorm en ben terecht gekomen bij lichaamsgerichte therapie. Dit was een hele nieuwe benadering voor mij. >>

>>Door de oefeningen merk je wat er in je lichaam speelt en wat dat betekent. Ik vond het bijvoorbeeld heel bijzonder om te merken dat als ik negatieve gedachten had, ik pijn in mijn keel kreeg. Toen ik de negatieve gedachten omdraaide, ging de pijn in mijn keel weg!

Door deze vorm van therapie heb ik stappen kunnen maken. De muur die ik al een groot deel van mijn leven om mij heen heb, begint af te brokkelen. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik maak mij minder druk over wat anderen over mij denken en leef steeds meer mijn eigen leven. Ik zit gewoon beter in mijn vel.”

“Ik begrijp nu wat mensen bedoelen met een verademing!” Ik wist niet dat ademwerk zoveel ruimte kon brengen

Over de training Je Eigen Wijze Weg

“De groep was echt super. Op deze manier werken geeft een hele intieme sfeer en veel verbondenheid. Iets wat ik in mijn dagelijks leven behoorlijk mis. Ook kunnen groepsgenoten dingen spiegelen waardoor je nieuwe inzichten krijgt.”

Alle activiteiten hielpen mij in mijn lijf te komen. En het verhaal dat mijn lichaam te vertellen heeft serieus te nemen. Ik kan steeds meer thuiskomen in het gevoel dat ik er mag zijn.

“Deze training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Eerlijk gezegd begrijp ik pas sinds kort naar wat voor iets moois de titel verwijst. Hoe ik op mezelf kan en mag vertrouwen. Dat is een geweldig cadeau.”

“ Ik heb geleerd een stuk liever te zijn voor mijzelf en voor mijn innerlijk kind. Minder moeten en meer genieten! Het heeft mij bewuster gemaakt van wat er in mij leeft en welke reacties eigenlijk bij vroeger horen en niet bij het hier en nu. Dat geeft ruimte.”

“Ik voelde mij veilig en gesteund.”

“Wat was het heerlijk om te dansen en te bewegen! Heel ondersteunend voor de rest van de training!”

“Wat zijn dit mooie werkvormen. Hier haal ik meer uit dan uren praten over gevoel. Met deze oefeningen kom ik echt bij mijn diepste gevoelens.”