Sudasi Joosse, lichaamsgericht therapeut

Sudasi Joosse

Welkom bij Happy to Be.

In ieder mens is er een ruimte aanwezig die er altijd is; onveranderlijk, stabiel, aanwezig. Een plek waar je kan zijn.
Vanuit die ruimte kan je aanwezig zijn met alles wat zich aandient in je leven. Of dat nu vreugde, verdriet, woede, angst, plezier of levenslust is. In die ruimte heb je het gevoel dat jij sturing kan geven aan je leven. Vanuit die ruimte kan je werkelijk gaan leven.

Mijn naam is Sudasi Joosse (1976). Ik help je graag die plek in jezelf te hervinden in individuele sessies of groepswerk.

Door conditionering, opvoeding of trauma kan je die plek in jezelf kwijtraken. Stress, angst, somberheid, vermoeidheid of burnout zijn signalen. Een soort richtaanwijzers om op zoek te gaan naar jezelf. Naar dat deel van jezelf dat je bent kwijtgeraakt. Als je het contact daarmee herstelt, kan je gaan leven vanuit jouw kracht, wijsheid en essentie.

•••

Naast mijn eigen praktijk, ben ik verbonden als trainer bij het Aumm instituut (www.aumm.nl). Daar heb ik de 4-jarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut gevolgd en ook de 2-jarige opleiding tot traumatherapeut afgerond.

Mijn docenten waren vooraanstaande therapeuten op het gebied van lichaamsgericht werk en traumawerk (Divyam Kranenburg, Cateleijne Deodatus, Turya Hanover, Raja Selvam, Michael Mokrus). Daarnaast heb ik veel ervaring met lichaamswerk opgedaan bij het centrum Namaste in Brazilie (www.namaste.com.br) en beoefen ik zo’n 20 jaar (actieve) meditatie. Sinds 16 jaar geef ik zelf ook meditatiegroepen (www.mediterenutrecht.nl).

•••

Ik ben gepassioneerd over de lichaamsgerichte aanpak. Voor ons westerse mensen, die voornamelijk in ons hoofd leven, is werkelijke transformatie pas mogelijk als lichaam en geest samen veranderen.

Ik ben aangesloten bij de SBLP, de Stichting Beroepsorganisatie voor lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie. Uiteraard blijf ik mijzelf bijscholen en verder ontwikkelen door supervisie en intervisie.

•••

Gevolgde opleidingen:

-Training voor relatietherapie Growing in love together (Aumm Instituut)

-Primal Somatic Traumahealing (Aumm Instituut)

-Primal Rebirth Therapeut (Aumm instituut)

-Professioneel coach (Academie voor psychodynamica)

-Autonome beeldende kunst (HKU)

Agenda

Nieuwsbrief

Blog

“Ik kan zeggen dat de sessies mij echt helpen. Ik heb in het verleden meerdere therapietrajecten doorlopen, maar bij dit traject merk ik eindelijk de vooruitgang waar ik naar op zoek was.” Anna, 32 jaar
lees meer
‘Wat een verademing om niet alleen te praten in therapie. Ik vind het volgen van de beweging in je lichaam, echt een geniale interventie.  Ondanks het feit dat ik soms niet begrijp wat mijn lijf vertelt, merk ik me dat het me helpt om beter te luisteren naar mijzelf. Mijn lijf heeft veel (onbegrijpelijks voor het hoofd) te vertellen, en het doet er zeer toe.” Carolien, 43 jaar
“Door deze vorm van therapie heb ik stappen kunnen maken. De muur die ik al een groot deel van mijn leven om mij heen heb, begint af te brokkelen. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik maak mij minder druk over wat anderen over mij denken en leef steeds meer mijn eigen leven. Ik zit gewoon beter in mijn vel.” Anna, 32 jaar