Innerlijk kind therapie

In deze therapievorm zoeken we naar de oorsprong van wat jou in de weg staat jezelf te zijn.  Bij innerlijk kind therapie gaat het erom je bewust te worden van wie je in essentie bent. En opnieuw in contact te komen met je oorspronkelijke levenskracht en levenslust.

Het natuurlijke kind en het gekwetste kind

We worden allemaal geboren als een onschuldig, puur en onbevangen kind. Dit kind is vol innerlijke wijsheid en intuïtie, gevoelig, kwetsbaar en vaak levenslustig. Het voelt feilloos aan wat wel en wat niet prettig is. Dit natuurlijke kind hebben we allemaal nog in ons.

Als we geboren worden zijn we ook heel ontvankelijk voor de invloeden van de omgeving. Voor niemand was de kindertijd optimaal. Geen enkele ouder is perfect of kan aan alle behoeften en verwachtingen van een kind voldoen. We maken dingen mee, die we als moeilijk ervaren en/of die ons beschadigen. Uit deze ervaringen ontstaat een gekwetst stuk in ons, het gekwetste kind. Dat stuk van het innerlijk kind kan onze essentie overschaduwen.

Overtuigingen

Vanuit de pijn van het gekwetste kind, worden overtuigingen geboren. Over de persoon die je nu bent en de wereld om je heen. Deze overtuigingen kunnen nu nog steeds doorwerken in je volwassen leven, als een soort self fulfilling profecy.

Ondertussen zijn we 20, 30, 40, 50 jaar. Volwassen. Maar hoe volwassen we nu ook denken te zijn, die achtergebleven stukjes innerlijk kind in ons draaien nog altijd de film van vroeger. In ons hoofd en in ons lichaam. En onze hersenen produceren naadloos de chemische stoffen die ons weer het bijbehorende gevoel geven. Zo lijken onze oude overtuigingen tot op de dag van vandaag echt waar te zijn.

De volwassene

Door de situaties die voor jou bepalend zijn geweest te onderzoeken, kan je als het ware rechtzetten wat voor jou is mis gegaan. Hierdoor kun je jezelf helen en je oorspronkelijke wezen terug-claimen. Want er is ook een volwassene in het hier en nu aanwezig. Door de volwassene te versterken, krijg je de mogelijkheid om uit je “oude film” te stappen; uit je beperkende, negatieve overtuigingen.

Terug naar je essentie, terug naar jezelf via het oorspronkelijke kind in jezelf. Dat geeft je je vrijheid terug, biedt keuzemogelijkheden en verbinding met jezelf.

Meer weten? mail me gerust voor informatie of een kennismakingsgesprek

Agenda

Nieuwsbrief

Blog